Στην κουζίνα με τα παιδιά σας!

Letting Kids Help With: Christmas Cookies — Kiddos Cook

Αν για τις πολυάσχολες μαμάδες το μαγείρεμα είναι μια ακόμα δουλειά που πρέπει να κάνουν στη διάρκεια της ημέρας, για τα παιδιά η προετοιμασία ενός φαγητού ή γλυκού αποτελεί μια απίστευτα διασκεδαστική εμπειρία.

Βάλτε, λοιπόν, τα παιδιά σας στη κουζίνα και αφήστε τα να σας βοηθήσουν. Η περίοδος των Χριστουγέννων προσφέρεται ιδιαίτερα για να φτιάξετε μαζί γλυκά, μελομακάρονα ή μπισκότα.

Ακολουθούν μερικά έξυπνα tips για εσάς και τους μικρούς σας σεφ :

  • Διαλέξτε μια συνταγή που αρέσει στο παιδί σας.
  • Πριν ξεκινήσετε, θέστε συγκεκριμένους κανόνες για να αποφύγετε μικροτραυματισμούς, π.χ μόνο η μαμά χρησιμοποιεί το μαχαίρι.
  • Δώστε στο παιδί σας αρμοδιότητες ανάλογα με την ηλικία του. Τα παιδιά έως 6 χρόνων μπορούν να ανακατεύουν υλικά μέσα σε ένα μπολ, να πλένουν τα φρούτα στη βρύση, να σας βοηθούν να μετρήσετε τις δόσεις, να πλάθουν τη ζύμη ή να κόβουν με κουπ -πατ. Τα πιο μεγάλα παιδιά. μπορούν να κάνουν περισσότερα. πράγματα.
  • Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, π.χ, φτιάξτε αστείες φατσούλες στα μπισκότα ή στολίστε με καραμελίτσες ή νιφάδες σοκολάτας τα κέικ σας.
  • Μην τα μαλώνετε αν λερωθούν ή αν ρίξουν κάτι στο πάτωμα. Όταν τελειώσετε, ζητήστε τους να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε.
  • Πείτε πόσο πιο ωραίο θα είναι το φαγητό ή το γλυκό τώρα που το φτιάξατε μαζί.
Όταν τα παιδιά συμμετέχουν στην προετοιμασία , απολαμβάνουν περισσότερο το φαγητό τους.

Να θυμάστε ότι μαθαίνοντας τα παιδιά να μαγειρεύουν, εξοικειώνονται με τους κανόνες της υγιεινής διατροφής. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι διασκεδάζετε και δημιουργείτε μαζί!